Нови и стари лого авио-компаније / - фото: Фејсбук
29/05/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Нови лого авио-компаниjе модификација изворног

Одлука дизаjнера да не посеже за радикалном измjеном у раду новог логоа, већ да незнатно измиjени старо рjешење, свjедочи његову професионалну савjест и високи естетски критериjум

Нови лого авио-компаниjе ТоМонтенегро модификациjа jе изворног знака Монтенегро Аирлинеса (МА), у коjем jе суштина остала иста, што потврђуjе неспоран дизаjнерски квалитет старог рjешења, оциjенио jе црногорски сликар Димитриjе Поповић.

– Побиjедио jе стари знак. Одлука дизаjнера да не посеже за радикалном измjеном у раду новог логоа, већ да незнатно измиjени старо рjешење, свjедочи његову професионалну савjест и високи естетски критериjум, коjи jасно потврђуjу да jе изворни лого био врхунско дизаjнерско рjешење Ђорђа Маркуша – саопштио jе Поповић.

Он jе честитао дизаjнеру Максиму Арбузову и стручном жириjу коjи jе усвоjио и наградио нови лого, али и питао да ли jе све то било потребно презадуженоj држави.

– Сматрам да ниjе. Као своjеврсна утjеха остаjе чињеница да се потврдио неоспоран дизаjнерски квалитет изворног знака – рекао jе Поповић.

Он сматра да jе био дужан да прокоментарише новоизабрани визуелни идентитет авио-компаниjе, с обзиром на то да jе jавно исказао неслагање са инициjативом министра финансиjа и социjалног старања, Милоjка Спаjића, да се миjења лого и позвао струку да боjкотуjе такве одлуке.

– Важно jе да су остали усаглашени стилизована глава митске птице са аеродинамичном формом модерне летjелице – навео jе Поповић.

Управа ТоМонтенегра представила jе у петак нови лого, коjим jе, како су саопштили, сачуване тековине претходног МА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:58