Realizovane edukacije za učenike / - FOTO: PORESKA UPRAVA
29/04/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poreska uprava: Uspješno realizovana još jedna sezona edukacije učenika

Predavanjem u beranskoj osnovnoj školi „Vukašin Radunović“, Poreska uprava (PU) uspješno je i tokom ove školske godine realizovala projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“, kazali su u saopštenju.

- Tokom nastavne 2023/2024. godine, susreti sa đacima završnih razreda organizovani su u više crnogorskih gradova: Kotor – Gimnazija, Plužine - Obrazovni centar, gdje su upriličena predavanja i za osnovce i za srednjoškolce, Sutomore - OŠ „Kekec“, Bar - OŠ „Meksiko“,  Pljevlja - OŠ „Ristan Pavlović“, Budva - „Druga osnovna škola“, Bijelo Polje - OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ i Gimnazija „Miloje Dobrašinović“, Stari Bar - OŠ „Srbija“ i Žabljak -  OŠ „Dušan Obradović“ - navode iz PU.

Projekat se sprovodi uz saglasnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Zavoda za školstvo CG. PU navedeni Projekat realizuje od 2014. godine i do sada je edukacijom obuhvaćeno oko 9.200 učenika iz 172 osnovne i srednje škole, dodaje se.

- Predavanja su prilagođena i upodobljena uzrastu i dobu učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola i prvenstveno imaju za cilj upoznavanje sa osnovnim pojmovima u vezi sa porezima i fiskalnim računima - navodi se.

Kroz dosadašnju praksu, kako su kazali, nameće se zaključak da je Projekat izuzetno dobro prihvaćen, kako od strane učenika i nastavnog osoblja, tako i od strane nadležnog Ministarstva i Zavoda za školstvo, koji su i za ovu školsku godinu dali pozitivno mišljenje o potrebi nastavka realizacije ovog vida edukacije.

Projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“, biće nastavljen  u septembru, odnosno sa početkom nove školske godine, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 21:15