Крузер Norwegian Spirit био на распреми у луци Бар / - Лука Бар
11/09/2021 u 17:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Порт оф Адриа да буде интегрални дио Луке Бар

Државни секретар у том Владином ресору, Зоран Радуновић, казао је да су размишљања у Министарству да би могли да врате Kонтејнерски терминал, који је приватизован 2014. године

Предузеће Порт оф Адриа, некадашњи Kонтејнерски терминал и генерални терети, треба поново да буде интегрални дио Луке Бар, став је Министарства капиталних инвестиција.

Државни секретар у том Владином ресору, Зоран Радуновић, казао је да су размишљања у Министарству да би могли да врате Kонтејнерски терминал, који је приватизован 2014. године.

 - Држава мора да има тај интерес због Луке и свега другог. Неопходно је да Лука буде једниствена цјелина и да Kонтејнерски терминал буде у њеном саставу. Радимо на томе, опипавамо тржиште - рекао је Радуновић Радију Црне Горе.

Он је додао да је тешко предвиђети када би то могло да се деси.

Радуновић је саопштио да развој такозваног интермодалног транспорта, који би умрежио жељезницу са Луком Бар, представља велику шансу за повећање промета у највећем барском колективу.

 - Ту имамо доста инфраструктурних проблема, прије свега на жељезници. Што се тиче Луке Бар, можемо да одрадимо значајно веће количине терета него што сада радимо, али значајне инфраструктурне радове и инвестиције морамо да одрадимо на жељезници - казао је Радуновић.

Он је рекао и да су представици холандског Дамена, који су недавно били у Боки, заинтересовани да реализује пројекат еколошки прихватљивог поморског јавног превоза у заливу.

 - Заинтересовани смо за то и у преговорима смо са њима, да видимо какве су нам могућности да уђемо у тај пројекат - навео је Радуновић.

Он је поручио и да Поморски саобраћај неће више имати монопол на трајектној линији Kаменари-Лепетани, те да ће јавни конкурс за дођелу концесије за ту линију бити расписан до краја године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:58