/ IVAN PETROVIC-IPE
20/02/2022 u 07:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пословање такси превозника више нема смисла

Ауто-такси предузетници, чланови ССТЦГ, размишљају о поскупљењу својих услуга, а о том питању ће се изјаснити у понедјељак

Послије задњег поскупљења нафтних деривата, пословање такси превозника више нема смисла, казао је за Портал РТЦГ предсједник Синдиката струковних таксиста Црне Горе Борислав Павловић. Поручује да ауто-такси предузетници из ССТЦГ размишљају о поскупљењу својих услуга, али боје се да би то било контрапродуктивно, те да би на тај начин изгубили и тренутни минимум странака.

- Послије задњег поскупљења нафтних деривата, наше пословање више нема смисла. То је јасно ако узмемо податак да је увијек цијена услуге такси возила по пређеном километру пратила цјену литра нафте, и да се та цијена дијели на три, једна трећина држави, једна трећина возилу, и једна трећина возачу, а актуелне просјечне цијене пређеног километра су 60 еуро центи - казао је Павловић.

Истакао је да ауто-такси предузетници, чланови ССТЦГ размишљају о поскупљењу својих услуга и да ће се о том питању изјаснити у понедјељак.

- Међутим мислимо да би то било контрапродуктивно, јер би на тај начин изгубили и тренутни минимум странака који користе наше услуга - каже Павловић.

Објашњава да је повећање цијена горива као и цијена животних намирница негативно утицало на број корисника услуга такси превоза.

- Повећање цијена нафтних деривате, које су довеле до галопирајућих цијена животних намирница као и трошкова живота у упште, што се катастрофално одразило на број корисника наших услуга, јер ауто-такси предузетници у Црној Гори највећи број корисника услуга имају из најсиромашнијег дијела друштва, које највише погађа овакво дивљање цијена - истакао је он.

Поручује да ће Извршни одбор Струковног синдиката таксиста Црне Горе у понедјељак одржати ванредну сједницу, и донијети закључке, које ће активности предузети током наредног периода, а један од предлога је, каже, и улазак у организацију протеста.

Синдикат струковних таксиста Црне Горе је, истиче, упутио 19. јануара отворено писмо предсједнику и посланицима Скупштине Црне Горе поводом новог поскупљења нафте и нафтних деривата.

Захтијевали су да Скупштина Црне Горе хитно покрене иницијативу за израду и усвајање, новог Закона о енергетици, који би омогућио маркирање горива.

Такође затражили су да Скупштина по хитном поступку предложи Влади Црне Горе да лимитира цијену еуросупера 95 и еуродизела на максималних 1,10 по литру, најмање до усвајања наведеног закона када би се створили услови, за смањење акциза на гориво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:44