/ ILUSTRACIJA - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
01/12/2022 u 15:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pošta CG: Neisplaćeno dva odsto dječijih dodataka

Preostali dio čekova, kako navode, vraćen je za isplatu na šalteru većinom zbog netačne, odnosno neprecizne adrese ili činjenice da korisnik nije bio na adresi

Od ukupnog broja čekova za isplatu dječijih dodataka koje je Ministarstvo rada i socijalnog staranja predalo Pošti Crne Gore korisnike na šalterima pošta još uvijek „čeka“ oko 2 odsto neisplaćenih dodataka, saopšteno je iz Pošte CG.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja je Pošti Crne Gore uručilo 104.170 čekova za isplatu dječijih dodataka na teritoriji cijele Crne Gore. Prije početka dostave, uvaženo je 7.414 zahtjeva korisnika koji nijesu željeli da im se novac isplati na adresi već na šalteru pošte. Od 96.756 isplata predviđenih za dostavu na kućnu adresu, od 17. do 21. novembra uspješno je realizovano 95 odsto”, saopšteno je iz Pošte CG.

Preostali dio čekova, kako navode, vraćen je za isplatu na šalteru većinom zbog netačne, odnosno neprecizne adrese ili činjenice da korisnik nije bio na adresi.

“Ovi dječiji dodaci isplaćivani su na šalterima naših pošta prethodnih dana. U ovom trenutku, još uvijek neisplaćenih oko 2 odsto od ukupnog broja koji je Pošta Crne Gore preuzela od Ministarstva rada i socijalnog staranja”, poručuju iz Pošte.

Kažu da su im iskustva prilikom prve dostave dječijih dodataka za djecu do 18 godina na cijeloj teritoriji Crne Gore, pomogla nam da konkretizujemo načine na koje će Pošta Crne Gore unaprijediti proces isplate i omogućiti korisnicima bržu i jednostavniju isplatu ovog primanja.

“S druge strane, koristimo priliku da podsjetimo građane na obavezu postavljanja kućnih poštanskih sandučića kako bi našim kolegama poštarima omogućili da na adekvatan i siguran način uruče obavještenje ukoliko korisnik nije na adresi. Podsjećamo da sandučić mora biti označen imenom i prezimenom vlasnika, odnosno korisnika objekta, brojem stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta. Treba biti postavljen na pristupačnom mjestu, na način da omogući sigurnost i tajnost poštanskih pošiljaka. Kućni poštanski sandučić je krajnja i važna tačka dostave koja u mnogim slučajevima određuje kvalitet i brzinu dostave”, poručuju iz Pošte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. mart 2023 23:21