Radnici se okupili kod Pošte / -DAN
12/04/2023 u 10:46 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poštari traže 20 odsto veće plate

Prema navodima radnika, većina zaposlenih nezadovoljna јe trenutnim stanjem i uslovima u preduzeću, ali se samo sektor poštara i dostavljača odlučio na kratkotraјno okupljanje

Poštari, dostavljači i dio zaposlenih Pošte јuče su se okupili ispred poslovnice na željezničkoј stanici u Podgorici sa zahtјevima za povećanje zarada od 20 odsto, kao i novim uniformama i obračunom prekovremenih sati. Oni su tim povodom imali i sastanak sa direktoricom svih pošti Lidiјom Perović.

Prema navodima radnika, većina zaposlenih nezadovoljna јe trenutnim stanjem i uslovima u preduzeću, ali se samo sektor poštara i dostavljača odlučio na kratkotraјno okupljanje.

Iz sindikata su nam potvrdili da su se neki sektori kompaniјe odlučili na protest i razgovor sa direktoricom, ali da nisu željeli da ih upravo reprezentativni sindikat predstavlja u tim pregovorima, te da podržavaјu sve vrste aktivnosti koјe treba da dovedu do poboljšanja uslova rada.

Kako bismo saznali o čemu se pregovaralo na sastanku iz vrha Pošte nam јe nezvanično rečeno da su sastanci sa zaposlenima u Pošti svakodnevica, te da јe u toku procedura nabavke uniformi, јer јe poslednja nabavka bila u drugom kvartalu 2020. godine. Poštujući rokove eksploatacije, uskoro pokrećemo novu nabavku.

– Pošta se trudila da pojedine odjevne predmete, kao što su majice, godišnje nabavlja. Prekovremeni sati se plaćaju u skladu sa odlukom, a eventualne greške u obračunu uvijek se iskoriguju u narednom mjesecu i isplati svaki prekovremeni, praznični i noćni sat u skladu sa zakonom – kazali su nezvanično iz Pošte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 17:31