FOTO: Ministarstvo - potpisivanje memoranduma / - Saša Matić
01/02/2024 u 13:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja i međunarodne organizacije Help

Projektne aktivnosti uključuju pružanje podrške porodicama u riziku u direktnoj saradnji sa centrima za socijalni rad u opštinama Berane, Podgorica, Nikšić i Bijelo Polje

Memorandum o saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja i međunarodne organizacije Help radi realizacije projekta “Povećanje socio-ekonomske uključenosti ranjivih grupa kroz inovativnu, prilagođenu pomoć“ potpisale su ministarka Naida Nišić i direktorka Help-a za Crnu Goru Dijana Anđelić.

Ministarka Nišić je tom prilikom kazala da saradnja Help-om traje u kontinuitetu duže od 20 godina, što znači da je ovo Ministarstvo prepoznalo veliki značaj i doprinos koji pruža ova međunarodna organizacija svim građankama i građanima Crne Gore, sa osvrtom na ranjive kategorije, kao što su Romi i Egipćani.

- Projekat predstavlja pružanje podrške socijalnog ugroženim kategorijama, posebno stavljamo u fokus ranjive kategorije i ovaj dan je za nas značajan, kao i nastavak ove saradnje sa njima - navela je ministarka Nišić.   

Direktorka Help-a za Crnu Goru Dijana Anđelić se zahvalila Ministarstvu što je prepoznalo značaj ovog projekta i što se potpisivanjem ovog Memoranduma nastavlja dugogodišnja saradnja.

- Kao što je već navela ministarka Nišić, kojoj se ovom prilikom zahvaljujem što je našla vremena da potpišemo ovaj Memorandum, projekat je namijenjen ranjivim grupama, a posebno ćemo se fokusirati na saradnju sa centrima za socijalni rad koji će pružati podršku porodicama iz romske i egipćanske zajednice, koji se nalaze u velikom riziku. Posebno ćemo se osvrnuti na rad sa djecom i rad sa roditeljima kroz Program radne aktivacije i sprovođenja posebnih planova i programa u saradnji sa voditeljima slučaja iz centara za socijalni rad u opštinama koje su obuhvaćene ovim projektom - dodala je Anđelić.       

Projekat, kako se navodi u Memorandumu, teži da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji i zaštiti ranjivih grupa u Crnoj Gori sa fokusom na porodice iz romske i egipćanske zajednice i to kroz unaprjeđenje usluga socijalne i dječije zaštite za porodice u kojima postoji umjeren ili visok rizik od izmještanja djeteta zbog ekstremne materijalne deprivacije i/ili izloženosti nasilju i podrška stvaranju puteva do zaposlenja.

Projektne aktivnosti uključuju pružanje podrške porodicama u riziku u direktnoj saradnji sa centrima za socijalni rad u opštinama Berane, Podgorica, Nikšić i Bijelo Polje.   

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:49