ilustracija: Portal dan / - ILUSTRACIJA: PORTAL DAN
25/03/2023 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povodom Svjetskog dana voda raspisn nagradni video konkurs

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana voda podsjeća sve građane na značaj voda

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda. Ove godine se Svjetski dan voda obilježava pod sloganom „Ubrzavanje promjena“. Problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće se kao sve značajnije pitanje budućnosti tj. kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.

- Crna Gora je zemlja bogata vodnim resursima, u odnosu na svoju površinu spada među vodom najbogatijim područijima u svijetu. Čak 95 odsto riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90 odsto- navodi se u saopštenju.

Osnovna uloga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao resornog ministarstva za vode je da u saradnji sa ostalim institucijama koje se bave pitanjem voda, kroz dalje djelovanje sačuva vode kao naše najvrednije prirodno bogatstvo.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana voda podsjeća sve građane na značaj voda. 

- Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede poziva sve zainteresovane koji žele da pokažu svojim snimcima koliko je voda važna za Crnu Goru i našu planetu. Ovaj konkurs ima za cilj podizanje svijesti o potrebi preduzimanja akcija za suzbijanje kriza sa nedostatkom vode i postizanju cilja: voda za sve do 2030. godine.  Video materijali se mogu poslati do 5. maja tekuće godine na CD-u, sa navođenjem podataka učesnika konkursa (ime i prezime, kontakt telefon), na adresu Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Rimski trg 46, Podgorica, uz napomenu Prijava za video konkurs „Akcija za promjenu”- navodi se u saopštenju.

Video materijal može trajati do 60 sekundi, a ohrabruju se pojedinci da predstave značaj vode za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i načine na koje možemo štediti vodu i čuvati je za buduće generacije.  

- Nije ograničen broj video materijala koji se mogu poslati, ali jedan autor može dobiti samo jednu nagradu. Svi video materijali koji budu ušli u uži izbor će biti prikazani na Facebook i Instagram stranici Ministarstva. Video materijali moraju biti autorski i sadržati motiv vode, a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i za eventualno kršenje autorskih prava. Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolja video snimka, a prva nagrada je vrijedna 500 eura, druga 300 eura a treća nagrada iznosi 200 eura- navodi se u saopštenju. 

Pokažite svoju kreativnost i pridružite se obilježavanju Svjetskog dana voda kroz video snimke.  Vaši snimci mogu biti inspiracija drugima da čuvaju vodu i brinu o našoj planeti.

-  “Kada bunari presuše, shvatimo vrijednost vode.” – Benjamin Franklin. Za dodatna pojašnjenja u vezi učešća na Konkursu kontakt osobe su:Svetlana Vujković Tel. +382(0)20/482-264 E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Jelena VuksanovićTel. +382(0)20/482-263, E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. pojašnjeno je saopštenjem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 15:03