СДТ формирао предмет против Чолаковића  / -ZICG.ME
16/06/2022 u 20:15 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повучен предлог - Чолаковић неће у одбор директора Монтекарга

Ибрахимовић је повукао предлог на електронској сједници Владе, након што је већина министара била против именовања Чолаковића у одбор директора. Прије сједнице министар правде Марко Ковач министрима је послао мејл са доказом да је СДТ против Ковача формирало предмет

Министар капиталних инвестиција (МКИ) Ервин Ибрахимовић повукао је предлог о именовању Милана Чолаковића за члана борда директора Монтекарга, потврдило је "Дану" више извора из Владе. Ибрахимовић је то урадио на електронској сједници Владе, након противљења већине министара у Влади.

Прије сједнице, према сазнањима "Дана" министар правде Марко Ковач је послао министрима мејл са доказом да је против Чолаковића Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало предмет због кривичног дјела злоупотреба положаја у привредном пословању из члана 272 Кривичног законика Црне Горе у ком је Чолаковић и саслушан као осумњичени. Предмет је СДТ формирало ове године.

Електронска сједница је, према нашим сазнањима, заказана због друге тачке, али је предлог о члановима одбора уврштен такође на дневни ред, због скупштине акционара која је заказана за 21. јун.

Предлог је прошао кадровску комисију, али је на Влади већина била против тога, па је Ибрахимовић повукао предлог.

МКИ сада треба да предложи нове чланове за одбор директора. Могуће је и да МКИ то уради и до данашње редовне сједнице Владе, али морају да прикупе биографију и изјаву кандидата који би замијенио Чолаковића, који је био предложен у име ДПС-а.

Предлог за именовање Чолаковића дошло је након промјене министра. Исто министарство, док је на његовом челу био Младен Бојанић, против Чолаковића је поднијело двије кривичне пријаве. Једну за период док је био директор Жељезничке инфраструктуре, а другу док је био директор Монтенегро бонуса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:13