Перуновић / Фото: Срђан Бољевић
29/12/2021 u 17:23 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Познат по конфликту интереса: Перуновић постављен за пуномоћника ЕПЦГ

Бојанићев секретар у жижу јавности доспио крајем јула пошто је истовремено био на функцији у Министарству и члан Одбора Енергогаса

Влада Црне Горе је на данашњој сједници за пуномоћника – представника државног капитала на ванредној Скупштини акционара Електропривреде Црне Горе заказаној за сјутра одредила Марка Перуновића.

Перуновић је државни секретар у Министарству капиталних инвестиција, на чијем је челу Младен Бојанић.

Перуновић је у жижу јавности доспио крајем јула ове године пошто је саопштио да је поднио оставку на функцију члана Одбора директора Енергогаса д.о.о. Подгорица, пошто је увидио да је у конфликту интереса. 

Како пише у Владином документу, који потписује генерална секретарка Владе Жана Прашчевић Милачић, Перуновић је одређен са свим правима која произилазе по основу учешћа државног капитала у укупном капиталу овог друштва.

У медијима се љетос појавила информација да је Перуновић у конфликту интереса, будући да је то супротно Закону о спрјечавању корупције који прецизно наводи да јавни функционер не може бити предсједник, овлашћени заступник или члан органа управљања или надзорног органа, нити извршни директор или члан менаџмента у привредном друштву.

Бојанић се након ове информације огласио на Твитеру, истичући да је Перуновић поднио оставку на мјесто члана Одбора Енергогаса. 

- Срећан сам што имамо у свом тиму а Перуновића, и знам да је као врхунски професионалац спреман на сваки вид одговорности ако је руковођен жељом да изађе у сусрет власницима и запосленима предузећа Енергогас ДОО направио било какав пропуст- поручио је тада Бојанић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:27