Predrag Drecun / - FOTO: RTCG
30/01/2024 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predrag Drecun moguće na čelu borda IRF-a

On bi tu poziciju pokrio u ime Pokreta Evropa sad kome je, prema nezvaničnim informacijama, u vladajućoj većini pripalo ovo mjesto, kao i mjesto izvršnog direktora IRF-a

Ekonomski analitičar Predrag Drecun trebalo bi da bude izabran za predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), saznaju Vijesti iz više izvora.

On bi tu poziciju pokrio u ime Pokreta Evropa sad kome je, prema nezvaničnim informacijama, u vladajućoj većini pripalo ovo mjesto, kao i mjesto izvršnog direktora IRF-a.

Drecun je nekadasnji visoki funkcioner Narodne stranke i bivši crnogorski ministar rada i socijalnog staranja u nekadašnjim vladama premijera Filipa Vujanovića. On je pokrivao i poziciju člana Upravnog odbora za nerazvijena područja u ime Crne Gore u nekadašnjoj državi SRJ, kao i mjesto potpredsjednika Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Drecun je bio i glavni izvršni direktor Prve banke koju kontroliše Aco Đukanović, brat doskorašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića. Pokrivao je i mjesto glavnog izvršnog direktora Universal capital banke, kojom gazduje biznismen sa crnogorskim pasošem Petros Statis.

Jedan je od ekonomskih analitiča koji je podržao program Evropa sad 1, koji je uključio ukidanje doprinosa za zdravstveno osiguranja, uvođenja neoporezivog dijela zarade do 700 EUR i minimalca na 450 EUR.

Skupština IRF-a raspisala je 12. januara javni poziv za članove Odbora direktora koji je bio otvoren sedam dana, odnosno do 19. januara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:08