/ - Фото: Са догађаја
01/11/2021 u 12:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представљен Програм развоја здравственог туризма

Управо због значаја какав има Програм развоја здравственог туризма, његово представљање је било централна тема овог догађаја, а говорило се и о изазовима којима је потребно одговорити у циљу што боље примјене документа

У Бечићима је протеклог викенда одржана јубиларна „X Регионална конференција здравственог, wелнесс и СПА туризма“, а кључна тема била је представљање Програма развоја здравственог туризма, који је Влада Црне Горе усвојила средином октобра. Конференцију је организовала Медицал СПА Асоцијација Црне Горе у сарадњи са Кластером здравственог туризма Црне Горе и уз подршку Министарства економског развоја.

-Наша земља богата је потенцијалима који представљају кључне предуслове за развој здравственог туризма, а усвајање стратешки значајног документа какав је Програм развоја здравственог туризма Црне Горе 2021-2023. године с Акционим планом до 2023. године је нешто на чему ће се темељити све даље активности- саопштили су из Министарства.

Овогодишња конференција под називом „Здравствени туризам – Пут за цјелогодишњи туристички производ“, окупила је угледне домаће и иностране стручњаке, оперативце и консултанте из подручја медицине и туризма, представнике хотелијерске и wеллнесс индустрије који нуде одговоре на нека од кључних питања о фазама развоја здравственог туризма у Црној Гори и региону. 

Представница Министарства економског развоја, Сандра Бојанић, је током Конференције говорила о значају развоја здравственог туризма, представљајући неке од активности које ће МЕР у сарадњи са осталим заинтересованим странама реализовати у наредном периоду, како би у годинама које слиједе Црну Гору позиционирали као препознатљиву здравствену дестинацију.

Управо због значаја какав има Програм развоја здравственог туризма, његово представљање је било централна тема овог догађаја, а говорило се и о изазовима којима је потребно одговорити у циљу што боље примјене документа. 

Министарство економског развоја, осим овог, посебну пажњу посвећује изради других стратешки значајних докумената, посебно водећи рачуна о томе да све планиране активности буду синхронзоване како би у наредним годинама на најбољи начин обликовале туристичку понуду Црне Горе.

Конференција здравственог туризма представља један од најнзначајнијих догађаја ове врсте, а који се организује у овом дијелу Европе. С обзиром на јубилеј због десет година постојања, предсједник организационог одбора Влатко Стијеповић уручио је пригодна признања институцијама и појединцима за допринос у афирмацији здравственог периода у протеклом периоду. Признања су уручена Министарству здравља, Институту за стандардизацију Црне Горе, Привредној комори Црне Горе, Унији послодаваца, Институту “Др Симу Милошевић”, као и заслужним појединцима из земље и иностранства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 14:12