/ -FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
10/03/2023 u 17:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnica MMF-a za Balkan: Ostajemo kredibilan partner Crne Gore

Eble je istakla da su globalni finansijski uslovi i dalje nestabilni što uzrokuje skuplje uslove zaduživanja za mnoge ekonomije u razvoja

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i državni sekretar Agron Ibrahimi sastali su se danas sa rezidentnom predstavnicom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Zapadni Balkan Stefani Eble koja je poručila da će MMF i dalje ostati kredibilan partner Crne Gore. 

Damjanović je kazao da osnovni makroekonomski indikatori u prvim mjesecima 2023. godine bilježe pozitivan trend kretanja, i naglasio da su prihodi, prema poslednjim podacima 10 odsto veći od planiranih.

- Za naredne mjesece obezbijeđeno nesmetano funkcionisanje svih budžetskih servisa, te da će rezultati ljetnje turističke sezone, kada se u budžetu generiše najviše prihoda, postaviti realnu osnovu za procjenu srednjoročnih i dugoročnih potreba finansiranja - dodao je on. 

Eble je istakla da su globalni finansijski uslovi i dalje nestabilni što uzrokuje skuplje uslove zaduživanja za mnoge ekonomije u razvoja.

- MMF je spreman da pruži partnersku podršku Crnoj Gori, kako na tehničkom nivou, tako i u domenu definisanja stabilnog makroekonomskog i fiskalnog okvira koji će osigurati održivost javnih finansija na dugi rok - zaključila je ona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:06