Анализираће пословни однос са Еуромикс трејдом / -SRDJA BOLJEVIC
28/07/2021 u 09:20 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представник ДФ-а против испитивања пословања Будванске ривијере

Тражио сам да се додатно усагласи састав тиjела коjе ће спроводити оваj процес. То jе jедина истина, казао је Небојша Јановић појашњавајући одлуку да гласа против формирања комисије

Одбор директора хотелске групе Будванска ривијера није усвојио предлог одлуке о формирању комисије за испитивање пословања друштва, које су претходних година водили кадрови ДПС-а и СД-а, из разлога што је члан борда Небојша Јановић, којег је ДФ предложио за ту функцију, гласао против.

Из Будванске ривијере су јуче саопштили да су за одлуку о формирању комисије гласали предсједник борда Мијомир Пејовић и члан борда Александар Јеличић, представници државног капитала, док су против били Јановић и Владимир Секулић испред АИК банке и Јован Пурар представник Тандексон лимитеда.

Након саопштења Будванске ривијере, контактирали смо Јановића да појасни разлоге због којих је гласао против оснивања комисије која би испитивала пословање претходног руководства.

– Обраћам се са намjером да се обjасни информациjа о избору комисиjе за испитивање пословања компаниjе. Нисам против оснивања комисиjе за испитивање пословања. Ово тиjело треба да донесе наjбитниjе закључке о претходном пословању компаниjе. Тражио сам да се додатно усагласи састав тиjела коjе ће спроводити оваj процес. То jе jедина истина и овим закључујем jавну полемику – изјавио је Јановић за "Дан".

Средином јуна, када је именован нови одбор директора Будванске ривијере, државна секретарка Министарства економског развоjа Ивана Ђуровић jе изниjела податке о лошем пословању хотелске групе и милионском губитку, диjељену отпремнина, неразумном запошљавању. Тада је поручила да захтијева од одбора директора да, након именовања, одмах крене у испитивање законитости наведених поступака, као и цjелокупног пословања друштва у претходном периоду.

Одбор је на последњој сједници једногласно донио одлуку о формирању Комисиjе за анализу пословног односа Будванске ривијере и Еуромикс трејда.

– Полазећи од комплексности пословног односа друштва са Еуромикс трејд ДОО Подгорица, одбор директора у новом сазиву jе мишљења да jе неопходно сачинити анализу истог са предлозима рjешења за заштиту права и интереса Друштва – закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:38