Kalač / -FOTO: ARHIVA
21/07/2022 u 12:11 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Presuda u korist Nusreta Kalača: Sam sebi nije dao odmor, pa dobio 9.000 eura

Po presudi Osnovnog suda, Uprava za šume je dužna da Кalaču isplati ukupno 9.069 eura, a u ovaj iznos je zaračunata i zakonska kamata

Postupajući po tužbi Nusreta Кalača, bivšeg direktora Uprave za šume, koji je tražio od te državne ustanove naknade po osnovu neiskorišćenih godišnjih odmora za period od pet godina, Osnovni sud u Rožajama je presudio u korist Кalača.

Prema tužbenom zahtjevu Кalač je od Uprave za šume, na čijem čelu se nalazio od 2016. do 2020. godine, tražio da mu se isplati 6.846 eura po osnovu neisplaćenih godišnjih odmora, koje nije iskoristio u navedenom periodu, odnosno za pet godina.

Po presudi Osnovnog suda, Uprava za šume je dužna da Кalaču isplati ukupno 9.069 eura, a u ovaj iznos je zaračunata i zakonska kamata.

U Osnovnom sudu su kazali da odluka nije pravosnažna, te da je u toku žalbeni postupak, tokom kojeg očekuju da će biti podnesena žalba protiv ove odluke.

Nasljednik Кalača na poziciji direktora Uprave za šume Srđan Pejović ranije je kazao da je bivši direktor Nusret Кalač tužio Upravu za šume jer sam sebi nije dao godišnji odmor.

– Bivši direktor Uprave za šume podnio je tužbu, tražeći naknade u iznosu od 6.846 eura, za navodno neiskorišćene odmore za pet godina kada je bio direktor – precizirao je Pejović početkom godine, kada je Кalač podnio tužbu.

On je dodao da je u cijelom tom periodu (2016, 2017, 2018, 2019, 2020), Nusret Кalač bio direktor Uprave za šume, te da je njegova obaveza između ostalog bila da odgovara za zakonitost rada društva, kao i da odlučuje o pravima i obavezama zaposlenih u vezi sa radom.

– Ova tužba je, obzirom da je Кalač pravnik, pokušaj pravne malverzacije i izigravanje činjenica zarad sticanja imovinske koristi na štetu Uprave za šume – poručio je Pejović nakon tužbe Кalača.

Nusret Кalač je funkcioner DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:13