/ Превозници фото: Дневна новина Дан
13/05/2021 u 16:18 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Превоз путника од јануара до краја марта мањи за 51,3 одсто

У локалном друмском саобраћају превезено је 15 одсто више путника у односу на упоредни период

Превоз путника у првом кварталу, у односу на исти прошлогодишњи период, био је мањи у жељезничком и друмском саобраћају, као и на аеродромима, док је раст забиљежен у локалном друмском, показују подаци Монстата. Превоз путника од јануара до краја марта је, у односу на упоредни период, у жељезничком саобраћају био мањи 51,3 одсто, друмском 59 одсто, а на аеродромима 71,2 одсто. У локалном друмском саобраћају превезено је 15 одсто више путника у односу на упоредни период.

- Код превоза робе у првом кварталу, у односу на исти прошлогодишњи период, пад се биљежи у жељезничком саобраћају 40,8 одсто, код укупног промета робе у лукама 34 одсто, као и на аеродромима 43,1 одсто- додаје се у саопштењу, преноси МИНА.

Број претоварених тона у лукама у првом кварталу је, у односу на упоредни период, пао 35,8 одсто, а изманипулисаних тона 17,5 одсто. Статистичари су израчунали да је број регистрованих друмских моторних и прикључних возила у првом кварталу износио 51,17 хиљада, што је 9,3 одсто више у односу на исти прошлогодишњи период.

-Број први пут регистровних друмских моторних и прикључних возила у првом кварталу је износио 3,5 хиљада, што је 25 одсто мање у односу на упоредни период- наводи се у саопштењу.

У првом кварталу је друмским теретним моторним возилима превезено 195 хиљада тона робе. Унутрашњи превоз учествује са 90,3 одсто или 176 хиљада тона, а међународни са 9,7 одсто или 19 хиљада тона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 01:17