/ - SA SASTANKA
28/06/2022 u 19:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Prijem zahtjeva za dječije dodatke idućeg mjeseca

Održan sastanak sa direktorima centara za socijalni rad povodom početka primjene dječjeg dodatka

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić održala je sastanak sa direktorima centara za socijalni rad i područnih jedinica u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu.

- Na sastanku je bilo riječi o primjeni dodatka za djecu do 18 godina. Pored pitanja koja su se odnosila na Informacioni sistem (e-Socijalni karton), bilo je riječi i o drugim pitanjima koja se tiču primjene, a za zaposlene iz centara, prijemne radnike i pravnike, organizovana je on-line praktična obuka. U ime radnog tima sastanku su prisustvovali: Vesna Vujošević, Jelena Vučelić i Ružica Jovanović, a u ime UNDP-a Aleksandra Višnjić- navode u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da će prijem zahtjeva, početi već idućeg mjeseca, te da će zaposleni u centrima imati mnogo veći broj zahtjeva nego prošlog puta, imajući u vidu da je riječ o dodatku za svu djecu do 18 godina (oko 85.000 djece), te da je opseg korisnika znatno veći.

Bilo je riječi o potrebi dodatnog angažovanja zaposlenih u centrima i prekovremenom radu, a posebno imajući u vidu činjenicu da će više zahtijeva imati centri u većim opštinama, te da će Glavni grad Podgorica, kako se očekuje, imati najviše zahtjeva. 

- U tom smislu, od direktora centara se očekuje da organizuju rad kako bi se ovaj važan, predstojeći posao završio na optimalan mogući način i na zadovoljstvo građana. Prva isplata dodatka biće sredinom novembra za oktobar, ukoliko se prijava izvrši do kraja septembra. Isplata materijalnih davanja, a time i dodatka za djecu, vrši se sredinom tekućeg mjeseca za prethodni mjesec preko Pošte Crne Gore na adresu prebivališta/stanovanja koju ćete potvrditi socijalnom radniku prilikom prijave u centru- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
07. avgust 2022 14:49