/ - SA SASTANKA
28/06/2022 u 19:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijem zahtjeva za dječije dodatke idućeg mjeseca

Održan sastanak sa direktorima centara za socijalni rad povodom početka primjene dječjeg dodatka

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić održala je sastanak sa direktorima centara za socijalni rad i područnih jedinica u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu.

- Na sastanku je bilo riječi o primjeni dodatka za djecu do 18 godina. Pored pitanja koja su se odnosila na Informacioni sistem (e-Socijalni karton), bilo je riječi i o drugim pitanjima koja se tiču primjene, a za zaposlene iz centara, prijemne radnike i pravnike, organizovana je on-line praktična obuka. U ime radnog tima sastanku su prisustvovali: Vesna Vujošević, Jelena Vučelić i Ružica Jovanović, a u ime UNDP-a Aleksandra Višnjić- navode u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da će prijem zahtjeva, početi već idućeg mjeseca, te da će zaposleni u centrima imati mnogo veći broj zahtjeva nego prošlog puta, imajući u vidu da je riječ o dodatku za svu djecu do 18 godina (oko 85.000 djece), te da je opseg korisnika znatno veći.

Bilo je riječi o potrebi dodatnog angažovanja zaposlenih u centrima i prekovremenom radu, a posebno imajući u vidu činjenicu da će više zahtijeva imati centri u većim opštinama, te da će Glavni grad Podgorica, kako se očekuje, imati najviše zahtjeva. 

- U tom smislu, od direktora centara se očekuje da organizuju rad kako bi se ovaj važan, predstojeći posao završio na optimalan mogući način i na zadovoljstvo građana. Prva isplata dodatka biće sredinom novembra za oktobar, ukoliko se prijava izvrši do kraja septembra. Isplata materijalnih davanja, a time i dodatka za djecu, vrši se sredinom tekućeg mjeseca za prethodni mjesec preko Pošte Crne Gore na adresu prebivališta/stanovanja koju ćete potvrditi socijalnom radniku prilikom prijave u centru- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:14