Европа сад / - Влада ЦГ
12/01/2022 u 08:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Примjери обрачуна зарада у складу са економским програмом „Европа сад"

Стопа приреза износи 13 одсто, осим за Приjестоницу и Главни град, за коjе стопа износи 15 процената

Министарство финансиjа и социjалног старања дало је графички приказ примјера обрачуна зарада у складу са економским програмом „Европа сад".

image

Европа сад

- принтскрин

Примјери се односе на обрачун нове минималне нето зараде 450 еура, на обрачун зараде с минулим радом од 17 година и на обрачун бруто плате од 800 и 1.200 еура.

image

Европа сад

- принтскрин

Из министарства су напоменули да стопа приреза износи 13 одсто, осим за Приjестоницу и Главни град, за коjе стопа износи 15 процената.

image

Европа сад

- принтскрин

Поштовани грађани, у циљу што ефикасниjе имплементациjе програма „Европа сад!" и заштите ваших радних права, будите одговорни и приjавите, на анонимноj основи, све евентуалне неправилности. 

image

Европа сад, неправилности

- Министарство

Влада Црне Горе ће искористити све законске механизме да заштити ваша загарантована права.

Скупштина jе на посљедњем засjедању у прошлоj години усвоjила сет закона чиjа ће се примjена значаjно одразити на пословање црногорске привреде, а у контексту остваривања економског програма Европа сад.

Према програму Европа сад, минимална плата запослених у Црноj Гори повећала се од jануара на 450 еура са досадашњих 250 еура.

Програмом су уведене броjне мjере коjе се тичу растерећења пореског оптерећенjа на рад, укидања доприноса на здравство, као и увођење неопорезивог диjела зараде до 700 еура. Такође, уводи се и прогресивно опорезивање кад jе у питању порез на доходак физичких лица и порез на профит предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

14. maj 2022 23:51