/ - FOTO: UNSPLASH - MAHESHKUMAR PAINAM, ZASTAVA NJEMAčKE
20/02/2024 u 15:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Privredna delegacija Odbora njemačke privrede sjutra u Podgorici

Delegaciju čine predstavnici BASF-a, Dojče telekoma, Hamburške luke, SAP-a, PWT vode i otpadne vode i WPD. U pratnji delegacije je ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten

U Podgorici sjurtra će boraviti privredna delegacija Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu. Delegaciju čine predstavnici BASF-a, Dojče telekoma, Hamburške luke, SAP-a, PWT  vode i otpadne vode i WPD. U pratnji delegacije je ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten.

- Program delegacije obuhvata zvanične razgovore sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem, potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem kao i drugim ministrima, rukovodstvom Privredne komore Crne Gore, Njemačko-Crnogorskim poslovnim klubom i drugim predstavnicima crnogorskog poslovnog okruženja - navode iz Ambasade Njemačke.

Dodaju da je cilj predstavnika njemačkih kompanija je da steknu utisak o ekonomskoj politici nove crnogorske vlade, da promovišu povoljne uslove za spoljnotrgovinsko uključivanje i da istraže mogućnosti budućeg većeg angažovanja sopstvenih kompanija u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:28