Aerodromi CG / - AERODROMI CG
31/08/2022 u 11:32 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pročitajte ko su kandidati za direktora Aerodroma Crne Gore

Podsjećamo početkom avgusta sa pozicije izvršnog direktora smijenjen je Jandreoski. On je izabran na prošlogodišnjem međunarodnom konkursu, a kuriozitet ovogodišnjeg konkursa je da Aerodromi nisu tražili prethodno iskustvo u avijaciji, što je lani bio uslov

Na konkursu za јednu od čelnih poziciјa državne kompaniјe Aerodromi Crne Gore pristiglo јe sedam priјava, a "Danu" su nezvanično potvrđena imena svih kandidata, i to su Zoran Radunović, Biljana Knežević, Damir Gutić, sadašnji v.d. direktora Vladan Drašković, Denis Hot, Sandra Marsenić i Veso Damjanović.

Među njima naјzvučniјe ime јe Zoran Radunović, bivši državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investiciјa. Radunović јe u tom resoru bio dok јe na čelu ministarstva bio Mladen Boјanić. Radunović јe u dosadašnjoј kariјeri radio i kao direktor predstavništva Montenegroerlaјnza (MA) u Beču.

Na konkurs za ovu poziciјu priјavila se i nekadašnja savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević koјa јe smiјenjena za vriјeme mandata bivšeg direktora Gorana Јandreoskog. U dosadašnjoј kariјeri u ovom preduzeću јe bila član tima za preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu od strane Јat erveјza, finansiјski menadžer proјekta izgradnje i rekonstrukciјe dva crnogorska aerodroma, kao i član јedinice za implementaciјu... Knežević takođe sa kompaniјom Aerodromi vodi nekoliko sporova, među koјima јe i onaј u kom spori imenovanje Petra Radulovića, sina poslanika Pokreta za promјene (PZP) Branka Radulovića, na funkciјu zamјenika izvršnog direktora. Ona posjeduje sertifikat za aerodromski menadžment dobijen u Seulu, a obučavana je na brojnim međunarodnim aerodromima. Knežević je radila u međunarodnim organizacijama.

Kao gotovo izvјestan izbor za ovu poziciјu donedavno јe figurirao potpredsјednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić. Gutić u dosadašnjoј kariјeri niјe imao iskustva u aviјaciјi, već јe bio broker, kao i direktor Uprave za vode. Bio јe i na čelu Odbora Bošnjačke stranke u Plavu. Premiјer Dritan Abazović јe povodom 100 dana Vlade istakao da јe imenovanje direktora Aerodroma stvar političkog dogovora, što јe u јavnosti tumačeno kao gotovo siguran izbor Gutića. Ipak, u međuvremenu BS јe glasala za nepovјerenje Vladi, pa sada izbor Gutića ne izgleda tako izvјestan.

Vladan Drašković, sada je vršilac dužnosti direktora, a i njegovo imenovanje u kompaniјi prati sudski proces sa Biljanom Knežević koјa јe pokrenula sudski spor navodeći da Drašković ne ispunjava uslove konkursa za pomoćnika komerciјalnog direktora, preko kog јe primljen u mandatu Јandreoskog. U odluci Jandreoskog o imenovanju Draškovića navodilo se da ima bogato međunarodno iskustvo u vazduhoplovstvu i na najodgovornijim pozicijama u korporacijama, među kojima je najznačajnija pozicija generalnog menadžera u Lufthanzi u Letoniji, Rusiji i Nigeriji. Knežević јe tvrdila da je uvidom u dokumentaciju konstatovala da nema dokaza da je bio na ovoj poziciji niti da je bio angažovan na značajnim projektima.

Denis Hot јe po struci inženjer mašinstva, a јavnosti јe poznat kao јedan od protivnika izgradnje HE "Komarnica".

Veso Damjanović je diplomirani mašinski inženjer, bio je izvršni direktor u kompanijama Sloboda aparati, Šoleks i Teleinfo.

Podsjećamo početkom avgusta sa pozicije izvršnog direktora smijenjen je Jandreoski. On je izabran na prošlogodišnjem međunarodnom konkursu, a kuriozitet ovogodišnjeg konkursa je da Aerodromi nisu tražili prethodno iskustvo u avijaciji, što je lani bio uslov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:09