/ - драган стојановић
08/11/2022 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proizvodnja energije ogrijevnog drveta 790,51 hiljada kubika

Proizvodnja peleta je, kako je saopšteno, iznosila 73,4 hiljade tona

Proizvodnja primarne energije ogrijevnog drveta, drvnog ostatka i sječke u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 790,51 hiljadu metara kubnih, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Proizvodnja peleta je, kako je saopšteno, iznosila 73,4 hiljade tona.

-Finalna potrošnja ogrijevnog drveta u sektoru domaćinstava iznosila je 566,3 hiljade metara kubnih, u sektoru industrije 42,73 hiljade kubika i ostalim sektorima 27,92 hiljade kubika- navodi se u saopštenju.

Izvještaj Monstata koji se odnosi na bilans drvnih goriva sadrži godišnje podatke o proizvodnji, uvozu, izvozu, transformaciji, utrošku i raspodjeli drvnih goriva u Crnoj Gori u prošloj godini.

Izvještajne jedinice za bilans drvnih goriva su privredna društva koja se bave proizvodnjom i prodajom drvnih goriva. Bilans drvnih goriva obuhvata i podatke iz statističkih istraživanja iz oblasti statistiku energetike, spoljne trgovine, industrije, saobraćaja i poljoprivrede.

Proizvodnja domaće primarne energije je oblik energije koji nije bio podvrgnut procesu konverzije ili transformacije (ugalj, nafta, prirodni gas, biomasa, ogrijevno drvo, hidro energija, geotermalna, energija vjetra i solarna energija).

Peleta nema po cijeni od 269 eura po toni

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DRVAOGRIJEVMONSTAT
20. april 2024 23:38