/ Монстат
21/05/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Просјечна цијена стана у новоградњи 1,22 хиљаде еура

У приморском региону је износила 1,38 хиљада еура, у средишњем региону 708 еура, док је у сјеверном региону просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи износила 849 еура

Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у првом кварталу износила је скоро 1,22 хиљаде еура и већа је 29,7 одсто у односу на исти прошлогодишњи период, показали су подаци Монстата.

- Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори била је 21,1 одсто већа у односу на четврти квартал прошле године-  наводи се у саопштењу.

Статистичари су навели да директан утицај на просјечну цијену квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у првом кварталу има учешће просјечне цијене метра квадратног станова који припадају категорији солидарне стамбене изградње, које је у посматраном кварталу било значајно мање у односу на претходно посматране периоде.

Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Подгорици у првом кварталу износила је 1,2 хиљаде еура.

- У приморском региону је износила 1,38 хиљада еура, у средишњем региону 708 еура, док је у сјеверном региону просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи износила 849 еура- прецизира се у саопштењу.

Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у категорији предузећа у првом кварталу износила је 1,22 хиљаде еура, док је у категорији солидарна стамбена изградња износила 714 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:03