Ilustracija / - M.L.V.
31/05/2024 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prosječna zarada u aprilu 828 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 828 eura i bila je 0,4 odsto veća u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježila rast od 5,3 odsto.

Prosječna bruto zarada u aprilu je iznosila 1,04 hiljade eura.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 0,3 odsto - navodi se u saopštenju Monstata.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su u odnosu na prethodni mjesec, zabilježile rast u sektorima snabdjevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti 1,7 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,5 odsto, građevinarstvo 1,4 odsto, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala jedan odsto.

Rast su zabilježili i sektori državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,8 odsto, informisanje i komunikacije i zdravstvena i socijalna zaštita po 0,7 odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, usluge smještaja i ishrane, finansijske i djelatnost osiguranja po 0,5 odsto i vađenje ruda i kamena 0,3 odsto.

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu u odnosu na mart zabilježen je u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,4 odsto, poslovanje nekretninama 0,7 odsto, prerađivačka industrija, saobraćaj i skladištenje, ostale uslužne djelatnosti po 0,3 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,2 odsto, obrazovanje i umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti po 0,1 odsto.

Podaci za prvi kvartal: Kvadrat stana 1.756 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. jul 2024 09:24