Биљана Перановић и Свитлана Воробе / - МИФ
31/07/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прва рунда преговора о уговору о избjегавању двоструког опорезивања између Црне Горе и Украjине

У току преговора постигнута jе сагласност о наjвећем броjу питања коjа ће бити регулисана предметним уговором, а отворена питања биће размотрена током друге рунде преговора, коjа ће се одржати у Киjеву

Прва рунда преговора у вези са закључивањем уговора између Црне Горе и Украjине о избjегавању двоструког опорезивања и спречавању избjегавања плаћања пореза на доходак и на имовину одржана jе у Подгорици од 28. до 30. jула ове године.

Црногорску делегациjу предводила jе Биљана Перановић, генерална директорица Директората за порески и царински систем у Министарству финансиjа и социjалног старања, а делегациjу Украjине Свитлана Воробеy, замjеница министра у Министарству финансиjа Украjине.

У току преговора постигнута jе сагласност о наjвећем броjу питања коjа ће бити регулисана предметним уговором, а отворена питања биће размотрена током друге рунде преговора, коjа ће се одржати у Киjеву.

Обjе делегациjе су исказале спремност да  што приjе дође до закључивања уговора, чиме би се обезбиjедило елиминисање двоструког опорезивања дохотка резидената обjе државе уговорнице. Такође, укључуjе уклањање пореских препрека за страна улагања, примjену начела jеднаког пореског третмана физичких и правних лица држава уговорница, унапређење научне, културне и спортске сарадње, као и политичких односа држава уговорница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:55