/ - FOTO: RTHN.CO.ME
25/08/2023 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Instituta i danas blokiraju granične prelaze prema Hrvatskoj

U proteklih sedam dana radnicima su uplaćene majska i junska zarada. Još uvijek nije realizovana uplata pozajmice u iznosu od 600.000 eura koju je odobrio Odbor direktora Elektroprivrede

Radnici Instituta "Dr Simo Milošević" i danas će dvočasovnom blokadom graničnih prelaza Debeli brijeg i Kobila upozoriti nadležne da ne odustaju od svojih zahtjeva, prenosi RTHN.

To su potpisivanje Kolektivnog ugovora, trajno rješavanje pitanja duga prema "Jugobanci" u stečaju, otkup akcija Instituta od strane države i prevashodno očuvanje jedinog rehabilitacionog centra u Crnoj Gori.

U proteklih sedam dana radnicima su uplaćene majska i junska zarada. Još uvijek nije realizovana uplata pozajmice u iznosu od 600.000 eura koju je odobrio Odbor direktora Elektroprivrede, jer iz tog preduzeća traže garanciju države da će novac biti vraćen u naznačenom periodu.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović tvrdi da bi se ta pozajmica tretirala kao državna pomoć ukoliko bi išla preko trezora te da Elektroprivreda ima zakonskog osnova da direktno finansijski pomogne Institutu.

Iz tog preduzeća, u kojem su iskazali dobru volju da pomognu Institut da prevaziđe trenutne probleme, kazali su da uplata neće biti realizovan dok država ne prihvati da taj novac vrati iz budžeta.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora dr Savo Marić objasnio je nedavno za RTHN da im je saopšteno da EPCG ne može direktno da uplati sredstva jer je Institut dužnik po osnovu utrošene električne energije.

Nova blokada zakazana je za danas od 18 do 20 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:08