Са једног од ранијих протеста / IVAN PETROVIC-IPE
12/04/2022 u 07:20 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радници КАП-а данас очекују састанак са Милатовићем: Одлазак у пензију или штрајк глађу

Они данас очекују састанак са министром Јаковом Милатовићем, а на ком би требало да се саопшти да ли је пронађен правни оквир да се уплате средства за бенефиције које им се дугују

Бивши радници Комбината алуминијума Подгорица поново ће се данас окупити испред Владе чекајући рјешавање проблема повезивања бенефицарног радног стажа за око 360 радника, од којих ће њих 150 остварити право на одлазак у пензију по повлашћеним условима.

Наиме, они данас око13 часова очекују састанак са министром Јаковом Милатовићем, који је отказан јуче, а на ком би требало да се саопшти да ли је пронађен правни оквир да се уплате средства за бенефиције које им се дугују још из периода када је КАП био у стечају, као и након тога, односно од 2007. до 2021. године.

image

Бивши радници КАП-а и данас испред Владе

- М.С.

Радници су поручили да су спремни да започну 24-часовне протесте и штрајк глађу уколико се њихов проблем не ријеши.

Наиме, крајем прошле године након 50 година рада КАП је угашен, а Електропривреда Црне Горе је најавила да је спремна да од добити уплати око 8,5 милиона еура за повезивање бенефиција бившим радницима, али да треба пронаћи правни оквир како би се та трансакција извела.

Бивши радници одржали су неколико састанака са представницима Владе како би се пронашло рјешење, али до конкретног помака још увијек се није дошло.

Прије десетак дана радници су обавили разговор са министром Милатовићем који је обећао формирање комисије која ће донијети закључак, односно пронаћи рјешење да бивши радници остваре право на пензију по закону који је Скупштина изгласала крајем прошле године.

У међувремену, Привредни суд је почео са издавањем потврда радницима, да су и у току стечаја радили на мјестима која подразумијевају бенефицирани радни стаж, а које ће користити као доказ за остваривање права на пензију.

Радници су до сада одржали састанке са поптредсједником Владе Дританом Абазовићем, министрима Милатовићем и Милојком Спајићем...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:34