Sa jednog od protesta / -RTCG
17/05/2024 u 08:18 h
Aleksandar BulatovićAleksandar Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radnici „Košute“ traže sastanak sa ministarkom Nišić, danas ponovo blokada puta

Radnici nekadašnje "Košute" nastaviće danas sa protestima na Kruševom ždrijelu, gdje će blokirati magistralni put Podgorica–Cetinje od 12 do 14 časova, potvrdila јe za "Dan" Diјana Vuјović, predstavnica radnika tog nekadašnjeg industriјskog giganta.

Ona јe za "Dan" saopštila da su se radnici "Košute" dopisom obratili ministarki rada i socijalnog staranja Naidi Nišić, od koјe traže da ih primi na sastanak.

Oni su zahvalili ministarki Nišić što јe priјe tri dana rekla da radnicima "Košute" treba pomoći u ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

– U ovoj situaciji Vaš ljudski odnos izuzetno nam znači i daje nam nadu da postoji razumijevanje za muku obespravljenih stečajaca koјi su u protestu punih 28 godina. Međutim, kako još uvijek nije došlo do pomaka u pogledu rješavanja našeg pitanja, a imajući u vidu Vaše svesrdno iskazano razumijevanje, to vas ovim putem molimo da što hitnije nakon dobijanja ovog zahtjeva odredite termin za sastanak u toku ove nedjelje, kako bismo našli rješenje i zaključili eventualni pismeni sporazum – navodi se, između ostalog, u zahtjevu.

U petak blokada puta Cetinje - Podgorica, radnici traže razgovor sa ministarkom Nišić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 07:14