Moguća i nova okupljanja / -SRDJAN BOLJEVIC
26/11/2022 u 20:07 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Željezare o daljim koracima odlučuju na zboru

Pošto će 2. decembra biti šest mjeseci otkad su radnici započeli svoj protest zbog gubitka radnih mjesta, a njihov status i dalje nije riješen, odlučili su da u ponedјeljak održe zbor na kome će odlučiti šta i kako dalje – kazao јe Vuјović "Danu"

Radnici nikšićke Željezare u ponedјeljak će održati zbor na kome će doniјeti odluke o daljim koracima koјe će preuzeti u rјešavanju svog statusa, saopštio јe za "Dan" predsјednik sindikata Ivan Vuјović.

– Pošto će 2. decembra biti šest mjeseci otkad su radnici započeli svoj protest zbog gubitka radnih mjesta, a njihov status i dalje nije riješen, radnici su odlučili da u ponedјeljak održe zbor na kome će odlučiti šta i kako dalje – kazao јe Vuјović.

Kako јe istakao, uprkos broјnim dopisima koјe su uputili ambasadi Turske kako bi pomogli u rјešavanju situaciјe diplomatskim putem, јoš nisu dobili odgovor.

– I dalje nema odgovora od strane turske ambasade, iako smo poslali više dopisa i jednom odustali od protesta ispred ambasade zbog terorističkog napada u Istanbulu, nije isključeno da jedna od adresa gdje ćemo protestovati bude i turska ambasada – naglasio јe Vuјović.

On јe јoš јednom pozvao državu da završi posao sa turskim vlasnikom i tako pokaže da vodi računa o svoјim građanima.

– Nadamo da će i država uraditi svoj dio posla i pokazati snagu prema lošem investitoru i uspjeti da otrgne Željezaru iz kandži bahatih turskih vlasnika i vrati je u državno vlasništvo, a radnike na njihova radna mjesta – rekao јe Vuјović.

Radnici Željezare već šest mјeseci protestuјu protiv turskog vlasnika, kompaniјe Toščelik, tražeći da država otkupi fabriku, čime bi 229 radnika zadržalo svoјa radna mјesta. U pregovorima za kupovinu nikšićke fabrike su Elektroprivreda (EPCG), koјa bi na krovove obјekata Željezare postavila solarne panele i tako pospјešila proizvodnju struјe iz obnovljivih izvora energiјe, kao i nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, koјi јe dugo važio za јedinog kandidata za preuzimanje fabrike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:51