Sa jednog od ranijih protesta  / - BILJA BRASNJO
10/11/2022 u 15:15 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Rudnika boksita sjutra ispred Vrhovnog tužilaštva

Okupićemo se povodom aktuelne situacije o prodaji bivše upravne zgrade Boksita, gdje je novac preusmjeren koruptivnim radnjama navodno mađarskoj firmi Vagon impeks, naveo je Čivović

Bivši radnici Rudnika boksita okupiće se sjutra u 10 sati ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici, kako bi iskazali protest povodom odbacivanja krivične prijave koju su podnijeli zbog navodnih koruptivnih radnji prilikom prodaje bivše upravne zgrade tog preduzeća, saopštio je za Portal Dan  bivši radnik Rašo Čivović. On je naveo da je okupljanje prijavljeno.

- Okupićemo se povodom aktuelne situacije o prodaji bivše upravne zgrade Boksita, gdje je novac preusmjeren koruptivnim radnjama navodno mađarskoj firmi Vagon impeks, naveo je Čivović.

Kako je u izjavi za Dan ranije kazao, to nije smjelo da se dogodi jer je on lično 2001. godine Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv tadašnje stečajne uprave koja za vrijeme stečaja, kako zakon nalaže, nije raskinula ugovor sa Mađarima.

Inače, pojašnjava Čivović, krivična prijava koju su podnijeli SDT-u našla se pred Osnovnim tužilaštvom, a da o tome radnici nijesu obaviješteni. 

- Nakon što je ODT odbacilo krivičnu prijavu, napislali smo pritužbu Višem državnom tužilaštvu, tražeći da se predmet vrati u nadležnost SDT-a, pojasnio je Čivović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:52