Radnici Solar / - FOTO: RTVNK
18/01/2024 u 15:47 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici traže objašnjenje: Solar gradnja otpustila oko 30 zaposlenih sa sjevera

U Solar gradnji za oko trideset radnika nije produžen ugovor o radu, čekaju ishod sastanka koji im je zakazan u ponedjeljak

Ispred nikšićke firme Solar gradnja danas se okupilo oko trideset radnika sa sjevera, kojima nije produžen ugovor o radu. Njima je rečeno prije dva dana, da danas dođu u firmu i preuzmu svoje radne knjižice i tim povodom su tražili razgovor sa direktoricom Valerijom Saveljić.

Jedan od dokorašnjih radnika ove firme, Milija Vujović kazao je da su imali ugovore o radu koji su istekli 31.decembra prošle godine i da do prije dva dana nisu znali na čemu su i da li će ostati bez posla. 

- U Solar gradnji smo po ugovorima o radu, zaposleni poslednje skoro dvije godine. Došli da tražimo odgovore. Puna su im usta priče da ljudi napuštaju sjever. Pitamo ih da li je ovo način da zadrže ljude na sjeveru. Zaista smo oni koji radimo i ako za ovih 30 porodičnih ljudi, država i ova državna firma ne može da nam da plate koje smo zaradili, onda ne treba ovo preduzeće ni da postoji -kazao je Vujović koji dolazi iz Andrijevice i koji radi u Beranama, dodajući da će vidjeti šta će biti nakon razgovora. 

Prema saznanju radnika, na platnom spisku ove firme na sjeveru je od 60 do 70 radnika, ali ističu da je njih tridesetak zaista dobrih radnika.

Neki od prisutnih radnika su došli iz Mojkovca, Berana i iz Bijelog Polja. 

Radnici su se razišli, kada im je poslovodstvo prenijelo poruku da će ih primiti na razgovor u poned‌jeljak, kada će se obratiti zvanično i medijima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:49