Ivan Vujović / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
13/01/2023 u 14:49 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Željezare i dalje na krovu fabrike

- Mi smo i dalje tu zato što, iako je taj ugovor potpisan, nije urađeno ono zbog čega su se radnici borili ovih sedam mjeseci, a to je da se vrate u svoje proizvodne pogone, kazao je Vujović

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović istakao je da se radnici i dalje nalaze na krovu fabrike i da je još nisu napuštali od kada je 30. decembra potpisan ugovor.

- Mi smo i dalje tu zato što, iako je taj ugovor potpisan, nije urađeno ono zbog čega su se radnici borili ovih sedam mjeseci, a to je da se vrate u svoje proizvodne pogone. Tako da se iskreno nadamo da će kada se uplati rata, čija uplata je predviđena za 15. januar, nakon što EPCG preuzme imovinu, da ćemo ući u proizvodne pogone. Imamo informaciju da sledeće nedjelje treba da se oformi firma „Željezara Solar“ ili kako već i nadam se da će predstavnici EPCG uputiti poziv za radnike i da ćemo početi da pregovaramo o našem statusu. 229 radnika može prihvatiti jedini status, a toje stalni radni odnos, jer mislim da posle ove borbe ne bi bilo u redu prema ljudima da bude drugačije – istakao je Vujović.

Vujović je istakao da su sada svi zadovoljni i država i EPCG i turski „Toščelik“ koji i dan danas izvozi ogromni materijal iz Željezare koji nije ušao u popisnu komisiju i da su trenutno jedino radnici nezadovoljni te da država ne treba da ostane nijema na njihove zahtjeve.

video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:58