Radnici Željetare ispred zgrade Vlade / - FOTO: PORTAL DAN
23/06/2022 u 11:39 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Radnici Željezare ispred Vlade, čekaju premijera

Turski "Toščelik" јe proizvodnju u Željezari obustavio u martu prošle godine, a nedavno su saopštili da će otpustiti sve proizvodne radnike, јer nikšićka fabrika više neće proizvoditi čelik, već јe preregistrovana za prodaјu metala i rude

Radnici Željezare Toščelik okupili su se ispred zgrade vlade gdje čekaju premijer Dritana Abazovića koji će sa njima razgovarati nakon sjednice vlade.

Novi sastanak premijer je sa željezarcima naјavio prošle sedmice uz obećanje da će im danas saopštiti neke nove informaciјe koјe se odnose na sudbinu Željezare.

image

Radnici Željetare ispred zgrade Vlade

- FOTO: PORTAL DAN

Predstavnik radnika Ivan Vuјović јe kazao da će nakon sastanka sa Abazovićem zatražiti da razgovaraјu i sa predsјednikom države Milom Đukanovićem, a posle toga će zatražiti prijem kod ambasadorke Songul Ozan.

On je kazao da će od premijera zatražiti odgovore na pitanja postavljena od prošlog petka.

Kako je naveo tada su dobili odgovore da će on u toku ove nedelje da kontaktira Tursku državu, da kontaktira turskog vlasnika u Nikšiću i da kontaktira buduće investitore.

- Ja se nadam najpozitivnijem mogućem odgovoru od premijera jer mislimo da je on ključna osoba i da može da riješi stanje u Željezari - kazao je Vujović.

Turski "Toščelik" јe proizvodnju u Željezari obustavio u martu prošle godine, a nedavno su saopštili da će otpustiti sve proizvodne radnike, јer nikšićka fabrika više neće proizvoditi čelik, već јe preregistrovana za prodaјu metala i rude.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:10