radnici zeljezare ispred vlade / - SRDJAN BOLJEVIC
12/09/2022 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Željezare nakon sastanka sa ministrom: Tražimo od Vlade da riješi ovu agoniju

Radnici su u više navrata rekli da vjeruju vladi i premijeru Dritanu Abazoviću i ovom prilikom to ponavljaju.

Nakon što su jutros radnici Željezare pozvali ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi, sastali su se sa njim. Radnici su nakon sastanka poručili da će sačekati da se sjutra završi sjednica Vlade kako bi vidjeli da li ima pomaka. Pozvali su državu da, kako kažu, prekine ovu agoniju.

Ivan Vujović je saopštio da su se čuli sa premijerom.

-On kaže da što se tiče njega da nema nikakvog problema sto se tiče akcija, a pogotovo preuzimanja fabrike. Najveći problem predstavlja papir iz mMnistarstva kapitalnih investicija i nadamo se da ce sjutra na vladi napokon taj famozni papir i doći i da će Vlada jednoglasno glasati za izlazak akcija na berzi. Radnici su u više navrata rekli da vjeruju vladi i premijeru Dritanu Abazoviću i ovom prilikom to ponavljaju. Zato se nadamo da će već od sjutra početi priča o načinu preuzimanja fabrike od strane EPCG i države..- pojašnjava on

Vujović je prije ove izjave najavio da će radnici i sjutra biti ispred Vlade:

"Mi ćemo doći sjutra oko devet časova i čekaćemo kraj sjednice Vlade . Dio radnika će ostati na krovu fabrike. Sačekaćemo da li će nas premijer primiti, ukoliko nas ne primi  vjerovatno dolazimo ponovo u četvrtak. Ministar je bio izuzetno štur sa informacijama....Reako je da će u ova dava dana biti rješena priča s akcijama,...To je jedino što smo dobili od njega danas.Rekao je da to ide po zakonu, da je on poslao savjetu za privatizaciju...Naši zahtjevi su danas bili da  tražimo od ministra da dozvoli Elektroprivredi da izađe sa svojim akcijama na berzi i od države i Vlade da rješi ovu agoniju koja traje preko sto dana...Mi čekamo premijera da vidimo šta će biti na Vladi sjutra. To je samo prvi korak preuzimanje fabrike":

Jedan od radnika, Milan Kosović, je kazao da teško funkcionišu i da na razne načine pokušavaju vou situaciju da izguraju do kraja.

-Kolege iz Nikšića, savki put kad dolazimo iz Podgoreice, čekaju neku konkretnu vijest., a dolazimo sa šturim informacijama.Svako strpljenje ima svoj kraj...-kazao je između ostalog Milan Kosović.

Oni su takođe apelovali na vladu na čelu Dritanom Abazovićem i EPCG na čelu sa Milutinom Đukanovićem da u što skorijem roku zavrsi pregovore sa turskim Tosjalijem.

Ivan Vujović, prestavnik Željezare je ranije istakao da pregovori traju mjesec dana, ali da oni i dalje  tapkaju u mjestu.

- Imamo osjećaj da se ovdje neko igra gluvih telefona. Ako je potrebno da se turski vlasnik pozove u CG ili da delegacija EPCG ode za Tursku, ali mislimo da je sastanak u 4 oka najdjelotvorniji. Zato završavajte ovaj posao sto prije, radnici i njihove porodice ne mogu vise da čekaju. Obećali ste radnicima, zato nemojte da ih iznevjerite - istakao Vujović.

Vujović: Ibrahimović da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 20:23