Filip Radulović / POKRET "EVROPA SAD"
12/01/2023 u 11:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović o najavi prodaje "Budvanske rivijere": Vlada nastavlja praksu izvrnutih ekonomskih prioriteta

Prevashodno treba uraditi novu procjenu vrijednosti imovine Budvanske rivijere nakon čega bi se u to preduzeće ulagalo, a izbjegla prodaja, smatra član predsjedništva Pokreta Evropa sad

Najava prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, i to samo nakon dvije loše sezone izazvane pandemijom korona virusa, ukazuje na to da Vlada ne zna kako da valorizuje svoju imovinu, saopštio je Filip Radulović, član predsjedništva Pokreta Evropa sad.

-  Prevashodno treba uraditi novu procjenu vrijednosti imovine Budvanske rivijere nakon čega bi se u to preduzeće ulagalo, a izbjegla prodaja. Strateški interes države u ovom ekonomskom trenutku je da poveća svoj udio u ovoj kompaniji, a ne da je proda za male pare. Došlo je vrijeme da se stane na put rasprodaji resursa sa potencijalom, saopštio je on.

Radulović je dodao da s obzirom na činjenicu da je Crna Gora dominantno turistička zemlja za očekivati je da imamo dovoljno znanja iz te oblasti.

- Međutim, plan da se proda “Budvanska rivijera” direktno se kosi sa mišljenjem Odbora direktora tog preduzeća i to istim onim ljudima koje je Vlada imenovala da štite državne interese. Neshvatljivo je da Vlada želi da digne ruke od preduzeća iz privredne grane koja ima oko 22 odsto učešća u nacionalnom BDP-u, i pored toga što je Odbor direktora protiv tog nauma, istakao je on.

Sljedeće i najbitnije pitanje koje treba postaviti je, smatra Radulović, što smo dobili prošli put kada smo prodali trećinu udijela Sveti Stefan hoteli i Budvanska Riviera?

- Očekivanje nakon prodaje akcija tom istom investitoru je upravo bilo više investicija, a ne pasivno vlasništvo. Sa druge strane, postoji bojazan da je to jedan višegodišnji plan-da propadnu firme da bi se kupile za mnogo niže vrijednosti od tržišne. Ove igre su postale providne i očigledne, samo nam fale političari koji pregovaraju u korist države, a ne tajkuna. A to se približava kraju. Evropa sad! ubrzo dolazi na vlast, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 02:27