FILIP RADULOVIĆ / - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA
10/05/2024 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radulović: Strože mjere protiv zagađivača mora

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva posvećeno radi na povećanju ekološke odgovornosti, naročito kada je u pitanju prevencija zagađenjam mora i vodenih površina, kazao je resorni ministar Filip Radulović.

On je otvarajući međunarodnu konferenciju "Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija" u Tivtu, najavio da će tokom ove godine biti predstavljeno novo zakonsko rješenje koje se odnosi na zaštitu mora, koje će biti usklađeno sa propisima Međunarodne pomorske organizacije i ostalih međunarodnih konvencija. 

- Cilj nam je da uvedemo strože mjere za zaštitu našeg prirodnog okruženja kroz zabranu zagađenja sa plovnih objekata i unapređenje sigurnosti plovidbe. To su koraci koji će doprinijeti da će Crna Gora, ne samo ispuniti međunarodne standarde, već će postaviti nove, više ciljeve u oblasti održivog razvoja - poručio je Radulović.

image

FILIP RADULOVIĆ

- FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA

Promocija dekarbonizacije i prevencija zagađenja mora i vodenih površina, ali i i prirode u u cjelosti, ostaje trajni cilj, istakao je Radulović.

- Očuvanje prirodnih ljepota Crne Gore, našeg izvanrednog biodiverziteta i ekosistema, iziskuje neprekidnu posvećenost svih nas jer ipak naša zemlja je naša odgovornost i legat koji treba da ostavimo našim naraštajima u boljem, a ne gorem stanju - kazao je Radulović.

Međunarodna, naučno-stručna konferencija pod nazivom "Boka Kotorska, kao održiva nautička destinacija" održana je po drugi put u okviru Festivala vjetra 2024, a organizovali su je: Pomorski fakultet u Kotoru, Univerzitet Crne Gore i Jedriličarski klub “Delfin” iz Tivta. Na Konferenciji su govorili predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, predsjednik JK Delfin, dr Frano Tripović, dok je o značaju ovakvog naučno-stručnog skupa govorila dekanica Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Tatijana Dlabač.

(VIDEO) Radulović: Očekujemo interesovanje renomiranih svjetskih kompanija za dionicu auto-puta Mateševo-Andrijevica

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 04:36