Filip Radulović / - FILIP RADULOVIć
12/04/2024 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Svako kršenje ugovora rezultiraće raskidom

Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, saopštio je resorni ministar, Filip Radulović, i izvođačima radova poručio da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom.

Radulović je dodao da nikome od izvođača ne vjeruje na riječ, te da će sve da pregleda, prenosi portal RTCG.

- Cijelu smo Crnu Goru obišli u posljednjih par mjeseci. Gledali smo dionicu Ribarevine – Berane i konstatovali da to ide nekim dobrim tempom. Moja poruka izvođačima je da ćemo raskinuti ugovor ukoliko u ugovorenim rokovima ne isporuče ono što je dogovoreno sa državom. To mora da bude nova praksa i standard", poručio je Radulović  gostujući u emisiji Link na Radiju Crne, prenosi MINA biznis.

On je naveo i da je dobio garanciju da će put Rožaje - Špiljani biti gotov do 15. juna.

- Neću više da prihvatim kašnjenje. Ako ga ima, hoću da utvrdim ko je kriv", saopštio je Radulović.

On je kazao i da je izgradnja tunela Lubnice - Jezerine trajala mnogo više od predviđenog roka.

- Dobili smo obećanje da će do 1. juna tunel biti pušten za saobraćaj za sve kategorije vozila - rekao je Radulović.

Radulović je dodao i da je nakon stupanja na dužnost intenzivirao radove sa izvođačem na dionici Tivat – Jaz.

- Progres je napravljen i očekujem da će se problem gužve riješiti. Jasno je da moraju da prilagode termin radova zbog sezone. Iako turizam nije moj resor, moramo tu da obezbijedimo bolji prilaz turista u Boki kotorskoj. Ekspropriacija je skoro završena. Očekuje se kraj radova u januaru 2026. godine - saioptio je Radulović.

On je naglasio da je ova Vlada servis građana.

- Tu smo da bismo riješili probleme. Odlučili smo da ćemo da spojimo Željeznički prevoz sa Održavanjem željezničkih voznih sredstava i time spasili cijeli taj sektor - kazao je Radulović.

On smatra da je jako bitno da se napravi jak željeznički sistem, kako bi se obezbijedilo funkcionisanje Luke Bar.

- Niko neće ostati bez posla. U narednom periodu stavićemo taj sektor na noge. Već u junu ili julu ćemo potpisati ugovor o nabavci novih vozova. Očekujemo tri voza, ali nadamo se da ćemo uspjeti da nabavimo i četvrti za tih 30 miliona EUR - rekao je Radulović.

On je istakao da je rok za nabavku dvije godine.

- Neko iz prethodnih vlada treba da odgovara za nerad. Ja imam jasnu viziju kako želim da izgleda željeznički sektor u narednih par godina. Svaki milimetar pruge treba da bude rekonstruisan - naglasio je Radulović i najavio sanaciju i rekonstrukciju pruge u narednom periodu kroz fondove.

On očekuje da će do 2029. godine svaki milimetar pruge biti rekonstruisan.

Radulović je saopštio i da su Aerodromi Crne Gore (ACG) i kompanija To Montenegro spremni za sezonu.

- ACG će imati 40 destiancija. Najave da će biti ova sezona fantastična je relana. Moramo unaprijediti aerodromsku infrastrukturu. Zato smo nastavili sa koncesijama - objasnio je Radulović.

On je napomenuo da ne smijemo bez državne avio-kompanije.

- Bitno je da imamo nacionalnu avio-kompaniju kada tokom zime low-costeri neće da lete za Crnu Goru. Imamo trenutno četiri aviona u floti. Ide se ka proširenju flote. U špicu sezone TO Montenegro će imati 17 destiancija. Fokus je na Turskoj. Moramo da se prilagodimo tržištu, sve ide kako treba i zadovoljan sam kako to funkcioniše - zaključio je Radulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:08