/ FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
29/03/2023 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raičević-Vasilatos: Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije

Sekretarka Ministarstva finansija sastala se sa vođom tima Projekta izgradnje prekograničnih institucija (CBIB+) koji je finansiran od strane Evropske unije

Sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova Ana Raičević, sastala se u Beogradu sa Vasileiosom Vasilatosom, vođom tima Projekta izgradnje prekograničnih institucija (CBIB+) koji je finansiran od strane Evropske unije.

Raičević se zahvalila na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u implementaciji programa prekogranične saradnje finansiranih iz IPA fondova i istakla da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje kako bi projekti iz ove oblasti donijeli što više benefita građanima.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije i da u više oblasti može biti primjer mnogim zemljama u regionu.

- Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo CBIB tijela u pružanju tehničke i stručne pomoći zemljama Zapadnog Balkana, na sastanku su dogovoreni i konkretni modeli saradnje kako bi nedavno raspisani 4. poziv programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija bio što uspješnije realizovan, ali i kako bi se struktura Crne Gore što kvalitetnije pripremila za predstojeće programe prekogranične saradnje koji će biti finansirani iz nove finansijske perspektive IPA III- navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Jelena Davidović i koordinator CBIB+, Enrique Aguado Asenjo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:17