Раичковић и Маслеников / - фото: Асоцијација менаџера ЦГ
18/01/2022 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичковић-Маслеников: Искористити потенциjале за унапређење привредне сарадње

Раичковић jе истакао да АММ снажно подржава приступање Црне Горе Европскоj униjи, а нарочито у погледу подизања стандарда и конкурентности црногорске привреде

Предсjедник Асоциjациjе менаџера Црне Горе Будимир Раичковић примио jе данас амбасадора Руске Федерациjе у Црноj Гори Њ.Е. Владислава В. Масленикова.

Раичковић jе упознао амбасадора Масленникова са активностима Асоциjациjе менаџера Црне Горе. Истакао jе посвећеност АММ-а унапређењу лидерских знања и вjештина, снажењу пословног networka и регионалне сарадње кроз Асоциjациjу менаџера Jугоисточне Европе и друге инициjативе. Такође jе истакао да АММ снажно подржава приступање Црне Горе Европскоj униjи, а нарочито у погледу подизања стандарда и конкурентности црногорске привреде.

Њ.Е. амбасадор Руске Федерациjе Масленников са интересовањем се упознао са дjеловањем АММ-а у Црноj Гори и региону. Предочио jе ограничења коjа су тренутно присутна у пословноj сарадњи између Црне Горе и Русиjе.

image

Раичковић и Маслеников

- фото: Асоцијација менаџера ЦГ

Саговорници су сагласни да jе руско тржиште значаjно за туристичку привреду Црне Горе али да jе пандемиjа изазвана Цовид 19, пресудно утицала да се не успостави директна авио линиjа између Русиjе и Црне Горе.

Полазећи од историjске повезаности, културних и других веза, саговорници су сагласни да треба исте унапређивати и развиjати, са посебним акцентом на привредну сарадњу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:35