Ђорђе Рајак са протестантима / -к.м.
02/09/2021 u 07:10 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рајак: Провјерити све кредите и уговоре Брковића

Последњи у низу потеза, који су како је нагласио, довели цјелокупни проблем до усијања, јесте одгађање стечаја компанији Вектра Боки за јесен

Провјера протока новчаних трансакција у Централној банци, поврат новца који је припадао Вектра Боки на њен рачун, поврат незаконито отуђене имовине, враћање новца и извиђај свих уговора након увођења стечаја, захтјеви су бивших радника Вектра Боке, који су испостављени синоћ, на протесту испред хотела Плажа у Херцег Новом. Удружење бивших радника Вектра Боке, затражило је и да независна ревизорска кућа обави ревизију свих услуга предузећа Вектра Бока, посебно у последње четири године, те да се провјери преко Централне банке колико је незаконитих, односно уопште кредита узето на рачун имовине ХТП Бока.
Предсједник Удружења Ђорђе Рајак саопштио је да се основано сумња, да је са чак 23.600.000 еура задужена Бока, те да је све потребно подробно испитати. Синоћ су се радницима придружили и грађани, па их је на платоу испред хотела Плажа било око стотињак.
Рајак је казао, да окупљањем прекидају свакодневни једномјесечни штрајк, те да ће се убудуће, до испуњења захтјева, окупљати сваке сриједе у 17 часова испред хотела Плажа. Он је указао на низ неиспуњених захтјева власника према радницима.
Последњи у низу потеза, који су како је нагласио, довели цјелокупни проблем до усијања, јесте одгађање стечаја компанији Вектра Боки за јесен. Бивши радници који траже исплату за доприносе и отпремнине, упозоравају да је то начин да управа "купује" вријеме, како би приватизоване хотеле изузела из имовине фирме. Тврди да постоји оправдана сумња да се изузму хотели Плажа, Игало, Тамарис и земљиште на коме је некада био хотел Бока и да њима и повјериоцима ништа не остаје, како би подмирили своја потраживања. Рајак је констатовао, да би на тај начин сви повјериоци дошли у ситуацију да немају шта наплатити.

Читајте опширније у штаманом издању Дневне новине Дан....

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:38