/ Фото: Илустрација
10/12/2021 u 08:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раст "дигиталног злата": Од почетка године Биткоин порастао преко 70 одсто

Шири се и круг познатих личности који желе да закораче о овај домен

Цијена биткоина је током 2021. године порасла преко 70 одсто, док је само у октобру раст био виши од 30 одсто, пише Нова.рс. 

Предсједавајући Федералних резерви САД је 30. септембра изјавио да америчка централна банка не намјерава да забрани нити спутава криптовалуте.

Вијест од 19. октобра – да ће први Биткоин фонд у САД бити одобрен од стране Kомисије за хартије од вриједности САД (СЕЦ) означио је својеврсно признање америчког регулатора да су криптовалуте неизбежна реалност коју треба институционално прихватити и подвести у формалне токове.

То регулторно одбрење је погурало цијену биткоин до највишег нивоа.

С друге стране, Bank of America покренула је истраживање дигиталне имовине које је показало да су криптовалуте сада већ толико нарасле да би их институционални инвеститори игнорисали. 

Инвестиционе банке су одбациле свој претходни скептицизам у погледу криптовалута. У новембру је ЈП Морган потврдио своју прогнозу да ће биткоин порасти на 146 хиљада долара.

Цитибанк предвиђа да ће прва криптовалута ове године достићи 120 хиљада долара. Будућност криптовалута дјелује сјајно, барем за сада, јер све више људи жели да има у власништву криптовалуте.

Такође, круг познатих личности који су у тај домен закорачили се шири, а рааст потражње, у комбинацији са лимитираном понудом и све успоренијим темпом рударења биткоина, указују на дугорочни наставак раста цијене „дигиталног злата”, како неки називају биткоин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:44