/ - Фото: Са састанка
11/03/2022 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рожаје: Појачане контроле примјене програма ‘Европа сад‘

Најављене су акцијске контроле угоститељских објеката уз асистенцију Комуналне полиције

Представници Управе за инспекцијске послове у саставу: директор, мр Илир Харасани и помоћнице директора Ана Вујошевић и др Вишња Орбан у сриједу, 9. марта 2022. године, боравили су у радној посјети Општини Рожаје. Испред Општине Рожаје састанку су присуствовали: предсједник Општине Рахман Хусовић, главни администратор Смајо Мурић, начелник Комуналне полиције Менсур Календер, директор Управе локалних прихода Елвис Зекић, као и шеф кабинета Предсједника Емир Куч.

Присутни су разговарали о важности сарадње инспекцијских органа на државном и локалном нивоу у свим сегментима, а посебно у области сузбијања сиве економије, нерегистрованих дјелатности, рада без одобрења, поштовања сета закона везаних за пројекат „Европа сад“, као и поштовања Закона о ограничавању употребе дуванских производа у угоститељским објектима и радним просторима органа локалне и државне управе.

Најављене су акцијске контроле угоститељских објеката уз асистенцију Комуналне полиције, са којом је Управа за инспекцијске послове досад имала изванредну сарадњу. 

Такође, Управа за инспекцијске послове је упознала све присутне да постоји Централни информациони систем за заштиту потрошача (ЦИЗП), гдје је централна контакт тачка Управа за инспекцијске послове, у оквиру које потрошачи могу поднијети пријаву путем сајта потросац.ме која ће бити додијељена надлежном јавноправном органу. 

Директор Управе за инспекцијске послове, мр Илир Харасани и предсједник Општине Рожаје Рахман Хусовић, закључили су састанак договором око акцијских контрола и наставком  сарадње у правцу сузбијања 'сиве економије', контроле угоститељских и других објеката и праћења имплементације програма 'Европа сад.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:36