/ - WWW.VESSELFINDER.COM
20/06/2023 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ruka pravde" od četvrtka na liniji Kamenari - Lepetane

Trajekt "Ruka pravde" koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je jutros u Luku Zelenika

Trajekt „Ruka pravde“ od četvrtka će prevoziti putnike i vozila na liniji Kamenari - Lepetane, najavljeno je iz Morskog dobra.

- Drugi, pored trajekta „Trideseti avgust“, u vlasništvu Crne Gore koji će naše preduzeće koristiti u poslovima prevoza vozila i putnika, je trajekt „Ruka pravde“. Planirano je da počne sa radom u četvrtak 22.06.2023. godine - saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Tim povodom organizuju događaj kojem će prisustvovati Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj, predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

- Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a na osnovu odluke Vlade Crne Gore, je odgovorno pristupilo preuzimanju trajektne linije, a samim tim i bavljenju pomorskim i priobalnim prevozom putnika. Shodno tome, preduzeće je adekvatno pristupilo pripremi turističke sezone, formirajući svoju sopstvenu flotu i to nabavkom još jednog trajekta koji će u narednom periodu uz postojeću flotu, saobraćati na trajektnoj liniji Lepetane - Kamenari - saopšteno je iz Morskog dobra.

Podsjetimo, trajekt "Ruka pravde" koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je jutros u Luku Zelenika.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:55