Руководство Монтекарга / IVAN PETROVIC-IPE
07/06/2022 u 16:55 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руководство Монтекарга ће поднијети оставку ако не буду лидери у региону

Предсједник одбора директора Мирсолав Брајовић је навео и да му није важно да ли ће бити смијењен, јер иза себе оставља предузеће које ће једног дана бити жила куцавица економског развоја Црне Горе

Руководство Монтекарга затекло је милион еура дуга од претходног руководства, 800.000 еура пореског дуга које су измирили, укључујући и сва заостала потраживања радника, саопштио је предсједник одбора директора ове жељезничке компаније Мирослав Брајовић на прес конференцији поводом представљања ремонтоване локомотиве и 17 вагона у шта је уложено више од милион еура.

– У априлу 2021. године када jе колега Божовић преузео фирму приход jе био 124.000, ове године у маjу jе приход био 625.000 еура. Прошле године jе ремонтована jедна локомотива и 78 вагона, који су пуштени у саобраћаj, а ове године 17 вагона и електромашина. Идуће недеље стиже jош 14 вагона, краjем мjесеца 15, а онда до августа и осталих 128 вагона. Циклус 2022. се завршава поправком 207. вагона и три електролокомотиве. Вриjедност овог улагања је преко три милиона еура и то све без помоћи државе – казао jе Браjовић.

Брајовић је истакао и да компанија има око осам милиона еура дуга према осталим жељезничким предузећима, али да ће плаћање тих обавеза услиједити од наредне године.

image

Ремонтовани воз компаније

IVAN PETROVIC-IPE

Он је навео и да му није важно да ли ће бити смијењен, јер иза себе оставља предузеће које ће једног дана бити жила куцавица економског развоја Црне Горе.

– Сjутра ће ово бити наjвећа жила куцавица економских добара Црне Горе. Ако буду имали релевантни органи слуха за те ствари и ако се поново не врате на партиjско запошљавање. Дали смо годину дана рок свим запосленима, да видимо докле су спремни да иду. Многи су положили испите, и они коjи су положили нека се не брину – казао је Брајовић.

Брајовић је поручио и да ће када је ријеч о исправности вагона и локомотива, Монтекарго до краја године бити лидер у региону, или ће поднијети оставку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:48