/ - ADMIR ŠAHMANOVIć - FOTO: FILIP RAŠOVIĆ
30/06/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šahmanović: Unapređenje distributivne mreže od značaja za ekonomski razvoj

Obilježeno sedam godina postojanja Crnogorskog operatora distributivnog sistema

Povodom obilježavanja sedam godina postojanja Crnogorskog operatora distributivnog sistema, u vili Gorica održan je okrugli sto pod nazivom "Izazovi operatora distributivnog sistema u svijetlu energetske krize". Na ovom značajnom skupu, prisutnima se obratio premijer Crne Gore Dritan Abazović, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović, predsjednik odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, kao i Vladimir Čađenović, izvršni direktor ove kompanije.

- U ime Ministarstva kapitalnih investicija, želim da vam  čestitam na ovom važnom datumu. Crnogorski operator distributivnog sistema ima značajnu ulogu u distribuciji električne energije širom naše zemlje. Uloga koja mu je data ima veliki uticaj na građane, industriju i privredu Crne Gore, a od predanosti, stručnosti i inovativnosti njegovog tima zavisi stabilno i pouzdano električno napajanje svih navedenih sektora. Održavanje i unapređenje distributivne mreže su od vitalnog značaja za ekonomski razvoj naše zemlje i osiguravanje energetske sigurnosti- Izjavio je državni sekretar Admir Šahmanović.

Posebno je istakao važnost razvoja zelene energije i unapređenja sistema kako bismo mogli da prihvatimo nove korisnike koji instaliraju solarne panele radi proizvodnje električne energije.

- Proaktivnost mora postati novi princip u zadovoljavanju energetskih potreba građana i privrede. Trebamo iskoristiti dostupne resurse, ali takođe trebamo imati širi konsenzus i dijalog kako bismo izvukli kvalitetne zaključke. Mnoga iskustva i znanja sa razvijenih područja su nam na raspolaganju, samo trebamo da ih primjenimo- naglasio je on.

Vjeruje da je kroz saradnju i sagledavanje iskustava iz regiona neophodno razmotriti naredne korake i odabrati najpovoljnije pristupe za unapređenje same mreže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:07