/ - IGOR SLJIVANCANIN
09/11/2023 u 15:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sastanak guvernera CBCG i predstavnika Ambasade NR Kine

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanja zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti

Guverner Centralne banke Crne Gore  Radoje Žugić sastao se danas sa delegacijom Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, koju je predvodio savjetnik za ekonomsku i trgovinsku saradnju  Wang Changjiang.

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanja zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke projekte, sa akcentom na izgradnju prve dionice auto-puta Bar-Boljare. Konstatovano je da je riječ o veoma uspješnom projektu koji je donio brojne pozitivne efekte u vidu unaprijeđene saobraćajne bezbjednosti, bolje i brže povezanosti i podstreka za ekonomski razvoj sjevera Crne Gore.

Ističući da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje NR Kine i Crne Gore, g. Changjiang je izrazio spremnost Ambasade da pruži doprinos snažnijem ekonomskom povezivanju dviju zemalja, kroz animiranje kineskih investitora da više ulažu u našu zemlju koja ima značajne nevalorizovane resurse. Zajednički je ocijenjeno da bi investicije, dominantno kroz model privatno-javnog partnerstva, trebalo usmjeriti ka infrastrukturnim projektima, kao i ka sektorima energetike, proizvodnje i turizma, sve u cilju diversifikacije domaće ekonomije i povećanja izvoza.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 02:50