/ Ibrahimi i FAISAL GHAZI HIFZIJA
16/03/2023 u 08:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saudijska Arabija zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru

Na sastanku je dogovoreno da se komunikacija po svim otvorenim pitanjima intenzivira u narednom periodu

Državni sekretar Ministarstva finansija Agron Ibrahimi primio je, u zvaničnu posjetu, nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Crnoj Gori, Faisal Ghazi Hifzija. Razgovarali su o mogućnostim  intenziviranja saradnje dvije države, kroz investicije u prioritetne sektore razvoja naše zemlje.

- U tom kontekstu, ambasador Hifzij je prenio zainteresovanost arapskih investitora da u punom kapacitetu podrže projekte u oblastima infrastrukture, turizma, zdravstva i ostalih grana privrede koje imaju potencijal za dinamičniji rast i razvoj, i istakao, da bi kroz formalizaciju sporazuma o saradnji u narednom periodu bile stvorene i pravne pretpostavke za olakšanu poslovnu komunikaciju- navodi se u saopštenju.

Ibrahimi je istakao da se diplomatski odnosi Crne Gore i Saudijske Arabije razvijaju u duhu prijateljstva i obostrano korisne saradnje.

Takođe je naveo da je prepoznat veliki potencijal za produbljivanje ekonomskih veza dvije države, čemu će u mnogome pomoći uspostavljanje direktne avio linije između dvije države koja će biti aktivna ne samo u toku ljetnje sezone već tokom cijele godine.

Na sastanku je dogovoreno da se komunikacija po svim otvorenim pitanjima intenzivira u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:46