илустрација - Портал Дан / - илустрација - Портал Дан
14/09/2021 u 07:21 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет Агенције за цивилно ваздухопловство за директора предложио кандидата СНП-а

Зорана Максимовића је за позицију директора Агенције кандидовао СНП, којем је по расподјели партија припала та позиција. Са предлогом савјета треба да се сагласи Министарство капиталних инвестиција

Савјет Агенције за цивилно ваздухопловство (АЦВ) предложио је Министарству капиталних инвестиција (МКИ) да за директора Агенције изабере Зорана Максимовића, потврдило је за "Дан" више извора. Њега је за ту позицију кандидовао СНП, којем је по расподјели партија по дубини припала та позиција. Максимовић је радио у Савезној авијацији и ЈАТ-у.

Из Савјета АЦВ јуче нам је званично саопштено да су на другој сједници разматрали достављене приjаве на конкурс, на основу података из достављених приjава и CV кандидата, као и на основу обављеног непосредног разговора са приjављеним кандидатима у вези са презентациjом њиховог виђења евентуалног руковођења радом Агенциjе и организациjе послова, и донијели одлуку о именовању директора.

– Поред великог броjа кредибилних кандидата савjет се одлучио за кандидата коjег су стручност, референце и вишегодишње искуство препоручили за руководеће мjесто. У складу са чланом 10 став 1 тачка 5 Закона о ваздушном саобраћаjу, савjет jе донио одлуку о именовању директора Агенциjе за цивилно ваздухопловство и доставио је Министарству капиталних инвестициjа ради давања сагласности – казали су за "Дан" из Савјета АЦВ.

Нису нам, међутим, хтјели потврдити да ли је Максимовић њихов предлог, а потврду информације нисмо могли добити ни из МКИ, чији су водећи људи службено одсутни. Данас би требало из једне од тих двију институција да се добије званична потврда информације.

На конкурс за директора АЦВ, који је расписан 13. августа, пријавило се 12 кандидата. Савјет, међутим, још није објавио имена свих кандидата који су се пријавили. На челу савјета је члан Демократа Џенан Колић, док су чланови тог тијела Владислав Влаховић, Радоје Караџић, Дејан Стојановић и Татјана Перовић.

У медијима су се спомињала имена Максимовића, досадашњег директора Драгана Ђуровића, који је три мандата на челу АЦВ, Небојше Јушковића и Божа Милоњића, који је повукао кандидатуру. Милоњић је донедавно био генерални секретар Владе.

Директор АЦВ од 2009. године је Драган Ђуровић. Прије него што је добио трећи мандат, промијењен је Закон о ваздушном саобраћају, према којем није дефинисано колико пута узастопно може да се бира директор. Прије измјене закона, директор је могао да буде биран највише два мандата узастопно.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:56