/ - ФОТО: ЦБЦГ
25/09/2023 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savjet CBCG odobrio pružanje platnih usluga PaySpot ME

Donošenju navedene odluke prethodila je analiza relevantnih trendova u bankarskom sektoru i ukupnoj ekonomiji, navode u saopštenju

Savjet CBCG je donio na današnjoj sjednici rješenje o izdavanju odobrenja za pružanje platnih usluga platnoj instituciji PaySpot ME d.o.o, sa sjedištem u Podgorici.

U cilju stvaranja preduslova za primjenu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu, koji stupa na snagu 8. oktobra 2023. godine, kao i radi usaglašavanja sa relevantnom EU regulativom, Savjet Centralne banke Crne Gore donio je Odluku o regulatornom kapitalu platnih institucija i Odluku o regulatornom kapitalu institucija za elektronski novac, saopšteno je iz CBCG.

Na sjednici Savjeta je,navodi se u saopštenju, donijeta i Odluka o stopi kontracikličnog bafera kapitala za četvrti kvartal 2023. godine kojom je određeno da ova stopa za posljednji kvartal tekuće godine bude nula odsto.

- Donošenju navedene odluke prethodila je analiza relevantnih trendova u bankarskom sektoru i ukupnoj ekonomiji - zaključuju iz CBCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 02:49