Ilustracija / - FLICKR.COM
28/11/2022 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte: Nastaviti tendersku proceduru ua Igalo

Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je danas održao drugu sjednicu, kojom je predsjedavao premijer dr Dritan Abazović.

Savjet se upoznao sa presudom Upravnog suda Crne Gore U. broj 2266/2020 0d 15.9.2022. godine kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 102 od 18.5.2020. godine, povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Simo Milošević“ AD Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, Konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806 % akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim.

- Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru. U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se  Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou. Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove - navode iz Savjeta.

Savjet se upoznao i sa Presudom Upravnog suda Crne Gore U. Broj 2896/2022 od 17.10.2022 godine kojom je poništeno Mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 138 od 21. 07. 2021. godine, po tužbi AD za proizvodnju morske soli „Bajo Sekulić“ Ulcinj – u stečaju.

Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 05:59