Камион пун бидона на пумпи у Сукобину / -CITALAC DANA
09/03/2022 u 21:06 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сцене из `90-их у Сукобину: Албанци долазе у Црну Гору и пуне гориво у бидонима

Због драстичног раста цијена горива у Албанији, које је последњих дана скочило са 1,6 еура (199 лека) на 2,11 еура (260 лека), грађани сусједне земље прелазе границу на истоименом прелазу и пуне гориво у бидонима

У Сукобину, насељу у општини Улцињ, сцене из деведесетих. Због драстичног раста цијена горива у Албанији, које је последњих дана скочило са 1,6 еура (199 лека) на 2,11 еура (260 лека), грађани сусједне земље прелазе границу на истоименом прелазу и пуне гориво у бидонима.

На фотографијама које нам је послао један од читалаца, види се камион пун бидона и точилац пумпе, који умјесто у резервоар гориво сипа у бидоне.

image
-CITALAC DANA

Цијене горива у Црној Гори неће се мијењати до уторка, када је најављен и код нас драстичан скок цијене нафтних деривата. Из Удружења нафтних компанија нам је у уторак саопштено да ће цијене горива по литру скочити најмање 15 центи, док се у другим медијима спомиње и да ће дизел расти и до 32 цента. У понедјељак ћемо и дефинитивно сазнати колико ће литар горива бити скупљи. Сада је литар еуродизела 1,45 еура, док бензин кошта 1,58 и 1,62 еура.

image
-куповина горива

Због драстичног раста цијена горива у Албанији се данас масовно протестовало. Траже од тамошње Владе да их заштити од великог раста, који је посљедица рата у Украјини.

Да ли ће на овакве потезе бити приморани и грађани Црне Горе, видјећемо у наредним данима, а грађани Албаније могу до уторка да "користе" разлику у цијенама горива између Црне Горе и Албаније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:49